همشهری آنلاین: محققان آلمانی دریافتند قرار گرفتن ماهی‌ها در برابر نور مصنوعی در طول شب موجب افزایش ریسک‌پذیری آن‌ها در روز می‌شود.

افزایش خطرپذیری ماهیان در اثر آلودگی نوری

به گزارش ایرنا، محققان در بررسی‌هایی که در مورد آلودگی نوری در محیط آزمایشگاه و با استفاده از ماهی‌های «گوپی» انجام دادند، متوجه شدند این نوع آلودگی موجب افزایش فعالیت ماهی‌ها در طول شب می‌شود. همچنین این آلودگی موجب خروج زودهنگام ماهی‌ها از پناهگاه در طول روز می‌شود.

در این آزمایشان محققان ماهی‌ها را در سه گروه دسته‌بندی کرده و در طول روز در معرض نوری با شدت یکسان و در طول شب در معرض نورهایی با شدت‌های مختلف قرار دادند. یکی از گروه‌ها در طول شب در تاریکی کامل قرار داشت. دو گروه دیگر در معرض نورهایی با شدت کم و زیاد قرار گرفتند.

گروهی که در معرض نور شدید قرار داشت، در طول روز زودتر از سایرین مخفیگاه خود را ترک کردند. این ماهی‌ها زمان بیشتری را در مناطق باز آکواریوم به شنا پرداختند. این در حالی است که در طبیعت رفتارهایی از این دست، ماهیان کوچک را دچار مشکلات بزرگ می‌کند.

به اعتقاد محققان نور شبانه موجب یک واکنش استرسی در ماهی‌ها می‌شود و در نتیجه ماهی‌ها در زمان مواجه شدن با خطرات، قدرت ریسک‌پذیری خود را افزایش می‌دهند. پیش‌بینی پیامدهای این پدیده دشوار است، اما احتمالا این پدیده ماهی‌ها را بیش از سایرین در معرض خطر شکار شدن قرار می‌دهد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

کد خبر 417178

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha